Mai er måneden da vi som syr, eller strikker, egne klær viser dem frem og gir oss selv en utfordring i forhold til vår egenproduserte garderobe. Man kan så velge å vise frem hva man har laget, eller lager, på Instagram eller blogg.

Det hele ble startet av Zoe bak Sozoblog for ti år siden og er du interessert i lese mer om hva Me Made May er og se hva folk gir seg selv av utfordringer kan du lese det HER.

Jeg har deltatt i denne utfordringen i fem år på Instagram. Det første året hadde jeg vel sydd mange nok plagg til å delta i fem dager eller noe sånt, men ble utrolig inspirert av å se hva alle andre lagde ved å søke på #memademay. For hvert år har jeg laget noen flere plagg og kan delta i noen flere dager. I år er planen min å delta hver dag.

I fjor ga jeg meg selv som utfordring gjennom måneden å forsøke å fylle hullene i garderoben min, og de hullene var bukser og topper. Jeg sydde opp både bukse og topper, men oppdager nå at disse plaggene ligger og støver bort litt i skapet fordi jeg stort sett hver dag strekker meg etter en kjole og en cardigan/genser.

Derfor har jeg i år bestemt meg for å utfordre meg selv til å gå med kjole og/eller sy kjole hver dag i mai. Foreløpig går det helt topp det. Ikke nødvendigvis ny kjole hver dag, men kanskje kombinert med ulike gensere og lignende.

På dag en både gikk jeg i selvsydd kjole og jobbet med en kjole så det var en flott dag. Det som også er stas på Instagram er å få inspirasjon til nye mønstre eller nye måter å bruke de man allerede har på ved å følge hashtagene folk legger ved kreasjonene sine. På bildet over har jeg f. eks. på meg en #lottiedress og jobber med en kjole fra boken #gertiesewsvintagecasual. Vil du se hva jeg har på meg og jobber med i mai kan du følge meg på Instagram ellenmargareta og vil du se hva folk fra hele verden har på seg, har sydd, syr på, har strikket og lignende søk på #memedemay2019.

Det er aldri for sent å bli med på dette og det er helt ok å være med bare en dag eller to, så håper du ble inspirert til å bli med og henger deg på. Hadde vært stas å se hva du har laget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *