Publisert første gang 13/1-17

Nå er det helg og jeg legger syplaner for helgen og for en stund fremover. Lurer på å sy opp enda en variant av min favorittkjole i et retrostoff jeg har liggende, selv om det strengt tatt ikke er flere kjoler jeg trenger. Men, jeg elsker både å sy kjoler og å gå med kjoler så det kommer nok til å bli sydd enda flere i 2017.

Mitt absolutte favoritt kjolemønster pr dags dato er; Simplicity 1080 også kalt The Dottie Angel frock. I love it!

Litt lut i ryggen og ikke noe modellemne, men her er kjolen på.

Lenge før mønsteret kom ut hadde jeg sett Dottie Angel i en fin kjole jeg likte utrolig godt på Instagram og lurte på hvordan jeg kunne kopiere mønsteret. Den gangen hadde jeg ikke de nødvendige ferdighetene for lage eller endre mønster så det ble med at jeg fikk drømme om den. Min glede var stor da Simplicity Patterns i 2015 kom ut med mønsteret til denne kjolen. Jeg bestilte så klart med en gang og ventet lenge og vel på at mønsteret skulle dumpe ned i min postkasse etter å ha kommet hele den lange veien fra USA. For litt over et år siden sydde jeg min første Dottie Angel frock og siden den gang har det blitt 6 stykker. Dette er den siste så langt, og den første med kengurulomme (jeg har en halvferdig kjole liggende også som får bli ferdig til våren). Da jeg sydde den første kjolen hadde jeg allerede fått litt mer kunnskap om å endre mønster og hadde sett at mange endret på leggene under bysten. Før jeg sydde opp min første kjole flyttet jeg derfor leggene litt ned og ble veldig fornøyd med det. Jeg sydde den første kjolen av et gammelt retro dynetrekk og det er fremdeles en av de kjolene jeg bruker oftest og som jeg har fått mest skryt av på Instagram der jeg har vært aktiv sydame i et par år nå, så den var jeg heldig med.

Her ser vi leggene under bysten som båndene er festet i. Båndene trekkes bak på ryggen og knytes.

Grunnen til at jeg elsker dette kjolemønsteret er at er en kjole som sitter fint, er behagelig å ha på og lett å sy. Det er ingen knapper eller glidelåser, den bare trekkes over hodet og knytes i ryggen med de to båndene som sitter festet i leggene i front. Leggene under bysten gjør at den sitter fint selv om den er litt stor og romslig. Jeg elsker lommene som en detalj på kjolen og de er i tillegg supersmarte for å ha mobil, nøkler eller Lypsyl i. Vanligvis har jeg sydd to lommer som kjolen har i følge mønsteret, men denne gangen hadde jeg lyst til å prøve en kengurulomme etter inspirasjon fra selveste Dottie Angel. Lommen er kantet med skråbånd og på innsiden er kjolens sømmer også dekket av skråbånd, hvilket gjør kjolen både pen på innsiden og solid i bruk. Kjolen er min absolutte favoritt hverdagskjole, med strømper, cardigan og støvletter på vinteren og med bare småsko på sommeren. Det neste kjolemønsteret Dottie Angel ga ut på Simlicity Patterns var en sommervariant av denne «frocken». Jeg har sydd opp et par varianter av det mønsteret også, i tillegg til en variant der jeg kombinerte de to mønstrene til min helt egen favoritt sommerkjole. Kanskje kommer det mer om det senere når det nærmer seg sommeren.

Denne gangen valgte jeg å lage en kengurulomme og tegnet mønsteret til den selv.

Fine detaljer som stikninger i kontrastfarge og skråbånd på lommer og på sømmene på innsidene av kjolen gir den det lille ekstra.

Her henger den ferdige kjolen klar for garderoben, nr. 6 i rekken av dette mønsteret der.

Alle variantene jeg har sydd av denne kjolen har jeg sydd i blomstrete stoffer så jeg har nok en svakhet for blomstrete, og særlig småblomstrete, stoffer. Elsker Liberty of London stoffer og alt som ligner på det. Dette er en rimeligere bomullsvariant i god kvalitet som minner om Liberty. Mine Dottie Angel frocks har blitt flittig både brukt og vasket og er like fine enda. Får nesten litt vårstemning i dag av å se på disse bildene av den ferskenfargede kjolen. Kjolen er perfekt året rundt, men på varme sommerdager er den superdeilig for den er luftig og strammer ingen steder. Dessuten er den perfekt hvis man som meg går litt opp og ned i vekt, for den er ettergivende og skjuler litt om man ønsker det. Tilslutt legger jeg ved et bilde der jeg har på kjolen og den første jakken jeg noensinne har sydd. Den ble ferdig i høst etter å ha vært påbegynt et år før. Jeg liker jakken og lurer på å sy meg en vårvariant av den snart. Alt mitt snakk om vår og sommer får meg til å lengte etter nettopp det, og vi går heldigvis mot lysere tider. På tide å begynne planleggingen av vår/sommer garderoben. Gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *