Publisert første gang 29/1-17

Jeg er jo egentlig i gang med å planlegge sying av vårgarderobe, men tenkte at jeg kanskje burde gjøre ferdig vinterkåpen min først. Jeg startet dette syprosjektet i november og har etter en lang pause nå funnet det frem igjen. I mange år har jeg gått med den samme svarte favorittkåpen, men nå som jeg føler at syferdighetene er bedre og etter å ha fullført en foret jakke i våres tenkte jeg det skulle være gøy å prøve å sy sin egen vinterkåpe. Jeg fant inspirasjon på Pinterest og Instagram og fant ut at jeg ville ha en 60-talls inspirert kåpe i en glad farge. Jeg fant til slutt frem til mønsteret til en «Clare coat» som jeg likte godt og fargen ble burgunder da jeg falt for et fiskebensmønstret ullstoff i denne fargen. Jeg gikk glad og fornøyd i gang, men slet med å få lerreten (prøvemodellen) av kåpen til å passe meg og derfor mistet jeg etter hvert motivasjonen og kåpen ble liggende litt før jeg nå er i gang igjen. Skam den som gir seg..

Det man umiddelbart så var galt med den første lerreten var at den var for trang over bysten. Så da lærte jeg meg nye ferdigheter via nettet så jeg kunne foreta en FBA- Full Bust Adjustment. På lerret nr. 2 hadde jeg gjort en FBA, men jeg tok i litt for mye så det var plutselig for mye stoff over bysten. I tillegg ble det klart at jeg måtte gjøre noe i ryggen. Jeg er svai i ryggen og kler ikke jakker/kåper som går rett ned bak som denne. Da får jeg lett en litt tønneaktig fasong sett fra siden. Så da måtte jeg inn og lære meg enda en ny ferdighet via nettet, en Sway Back Adjustment. Nå er lerret nr. 3 klar. Der har jeg foretatt en FBA, en SWA og kuttet litt av skuldrene som var litt for brede for meg. Og endelig! Nå passer den! Så da er det bare å sette saksen i det fine fiskebensmønstrede stoffet og la det stå til. Håper å få ferdig kåpen før vinteren er over.

I dag er det sysøndag her hos meg og jeg jobber med kåpen min. So far so good…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *