Publisert første gang 5/1-18

På Instagram, som er min digitale systue, har det det siste vært veldig mange oppsummeringer av syåret 2017 i tillegg til ønsker og drømmer for det nye syåret 2018. Jeg har tatt det litt rolig der, men tenkte jeg skulle dele noen tanker rundt det her nå.

Bilder fra min Instagram 2017

Da jeg lagde min lille collage over mine syprosjekter fra Syåret 2017 så syntes jeg det så litt lite ut. Det er så klart fordi jeg sammenligner meg med alle de utrolig produktive folkene på Instagram som ramser opp alle plagg de har sydd og det er nesten uten ende. Jeg er likevel fornøyd med produksjonen min og særlig det faktum at det ikke bare er kjoler jeg syr til meg selv lenger. Jeg har utvidet med gensere, poncho og min første ferdigsydde bukse.

Den buksen vant jeg til og med en pris for i en Instagramkonkurranse der vi skulle sy et antrekk inspirert av film eller TV. Jeg ble inspirert av TV-serien Land Girls og sydde bluse og bukse i 40-tallsstil. Jeg vant pris i kategorien «Bang up to date» fordi jeg brukte et nyutkommet og veldig populært buksemønster som er helt rett i motebildet nå.

Jeg utforsket det å sy i jersey som var et av målene mine for 2017 og det ble både gensere og kjoler i dette for meg nye materialet.

Nederst til venstre i collagen ser vi begravelseskjolen min som ble sydd i sommer. Jeg ønsket å sy en fin kjole til pappas begravelse og fant stoffet litt tilfeldig og helt stressfritt. På vei til begravelsesbyrået gikk vi forbi en liten sybutikk, jeg gikk inn, spurte om de hadde noe pent sort stoff, det hadde de, jeg kjøpte og gikk ut. Hjemme fant jeg frem bånd og knapper i min samling og gikk for et av mine favorittmønstre. Kjolen ble perfekt til anledningen.

Lapper fikk jeg også sydd sammen i løpet av året og det ble både lappetepper og putetrekk i glade farger og retrostoffer.

Sykroken på IKEA der jeg kan finne litt «ro» i alt kaoset.

Nå er vi i gang med syåret 2018 og hittil i år har jeg ikke sydd et eneste sting. Hva skjer? Hva går det av meg?

De siste månedene av fjoråret ble preget av arv, papirarbeid i forhold til dette, hyttefordeling, oppfølging av håndverkere på hytta, rydding, kasting og sortering. Dette nye året starter litt der det slapp, men vi er heldigvis kommet noe lenger. Det er derfor blitt tilbrakt mange timer på IKEA dette nye året for å kunne lage orden og system på hytta og planlegge for kommende oppussingsprosjekter. Og når en litt sliten sydame går rundt på et digert møbelvarehus i timesvis blir hun selvfølgelig glad og lykkelig når hun finner en liten sykrok hun kan føle seg hjemme i og sette seg ned og slappe av litt i.

Sykroken min hjemme er helt perfekt, men jeg drømmer om å i løpet av året få laget meg et syatelier i uthuset på hytta. Og kommer jeg i gang med det blir det nok enda flere turer på det svenske varehuset i løpet av året.

Utrolig kul symaskin i kul farge på IKEA. Ikke i sortimentet dessverre…

Planen min for Syåret 2018 er å ikke ha så mange planer og å ikke hive meg på alle Instagramutfordringer som kommer min vei. Jeg skal ta det litt mer med ro, bruke en del av det jeg allerede har liggende og bare følge hjertet ved valg av prosjekter.

Jeg lar meg stadig, og veldig lett, friste av nye symønstre så i år er planen å bruke en del av det jeg allerede har liggende. Jeg har noen riktig fine sybøker fulle av mønstre jeg ikke har prøvd enda, i tillegg til en del både sammensatte og ikke sammensatte PDF-mønstre som ligger og samler støv. Så i år skal jeg gå på oppdagelsesferd i egen samling og forhåpentligvis sy noen riktig fine ting. Den samme oppdagelsesferden kan jeg nok gå inn i stoffsamlingen min for jeg har en del fint liggende der også.

Til slutt kan jeg si at jeg ønsker å avslutte en del påbegynte prosjekter, såkalte UFO’er (unfinished objects), jeg har liggende. Og kanskje burde jeg begynne med vinterkåpen jeg har holdt på med i over et år nå. Hadde vært kjekt å få den ferdig før vinteren er over i år, særlig siden jeg sa det samme i fjor.

Nå blir det spennende fremover, også for meg, å se hva som blir årets første fullførte syprosjekt.

Jeg gleder meg til Syåret 2018!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *